Dunlop Biomimetic tennisrackets


Met de nieuwe Biomimetic technology heeft Dunlop weer een aantal sprongen vooruit gemaakt als het gaat om tennisracket technologie. De inspiratie voor de Biomimetic tennisracket lijn heeft alles te maken met de ontwikkeling van de natuur in de afgelopen eeuwen. Door de natuur en haar ontwikkeling goed te bestuderen is Dunlop gekomen tot de Biomimentic technology.
De buitenkant van een Dunlop Biomimetic tennisracket voelt ribbelig aan. Deze technology is ontstaan door het bestuderen van de haai. Zo snel als de haai door het water gaat, zo snel gaat een Dunlop Biomimetic tennisracket door de lucht. De ribbels aan de buitenkant van een haai zorgen voor zeer weinig weerstand met het water. Dit heeft Dunlop toegepast op het Biomimentic tennisracket waardoor de handelingssnelheid van het tennisracket omhoog gaat.
Optimaal grip hebben op een tennisracket is van groot belang. Het dier met de meeste grip onder haar voeten is de gecko. Deze vogel kan op alle ondergronden en met alle weersomstandigheden op haar kop rondlopen. Door de voeten goed te bestuderen heeft Dunlop een Biomimetic grip ontwikkeld dat zorgt voor 50% meer grip op een tennisracket.
Een Biomimetic tennisracket frame bestaat o.a. uit HM6 Carbon waardoor het Biomimetic tennisracket 10% meer vibraties absobeerd dan haar voorganger. De HM6 Carbon technology is afgeleid van een honingraat. Een honingraat heeft een ongelooflijke sterke structuur en is daarin tegen toch licht qua gewicht. De toepassing van HM6 Carbon zorgt dus voor een extreem sterk frame.

De meest populaire Dunlop Biomimetic tennisrackets:

Dunlop Biomimetic 500 Lite tennisracket en Dunlop Biomimetic 500 tennisracket.

Prijs

Balans


Bladgrootte


Gewicht

Type speler

Lengte

Gripmaat

van € 199,95 voor € 147,21
van € 199,95 voor € 147,21
Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket