Tennisverenigingen


Welkom op het tennisverenigingen platform van Tennisloods.nl. Doormiddel van bovenstaand filter of het zoekscherm aan de linker kant kunt u eenvoudig en snel alle tennisverenigingen en tennisclubs in Nederland vinden, die aangesloten zijn bij de KNLTB. Dit zijn circa 1700 tennisverenigingen.

Iedere tennisvereniging heeft haar eigen pagina op Tennisloods.nl. Hier kunt u al u informatie kwijt met betrekking tennistoernooien en overige activiteiten. U kunt heel eenvoudig beheerder worden door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen via de email. Als beheerder kunt u teksten en foto’s plaatsen op uw verenigingspagina. Dit alles is uiteraard geheel kosteloos!
Bent u ook trots op uw vereniging en wilt u aan alle tennissers in Nederland laten zien hoe leuk uw tennisvereniging of tennisclub is? Stuur dan vandaag nog een email en wordt beheerder van uw verenigingspagina! 

De meeste mensen die regelmatig een tennisbal over het net slaan zijn lid van een tennisvereniging of tennisclub. Het huren van een losse tennisbaan is der mate hoog dat een lidmaatschap bij bijvoorbeeld een tennisvereniging al snel veel voordeliger uitpakt. Een lidmaatschap kost misschien tien a vijftien euro per maand voor een volwassenen. Een losse tennisbaan huren kost al snel vijftien a twintig euro per uur. De meeste tennisverenigingen en tennisclubs stellen de tennisbanen zowel in de ochtend, middag als ook de avond ter beschikking aan hun leden. Tennis je één keer per maand dan is het al gunstig om een lidmaatschap aan te gaan.

Momenteel staan circa 600.000 mensen regelmatig te tennissen op een tennisvereniging of tennisclub die aangesloten is bij de KNLTB. Naast de mensen die lid zijn van een tennisvereniging of tennisclub die aangesloten is bij de KNLTB zijn er ook nog eens circa 200.000 mensen die tennissen op een tennisvereniging of tennisbaan die niet is aangesloten bij de KNLTB. Deze mensen mogen dan ook niet deelnemen aan de tennistoernooien en competities die door het hele land worden georganiseerd. Behalve interne clubtoernooien uiteraard.

Bovengenoemd aantal tennissers zijn verdeeld over alle tennisverenigingen, tennisclubs en tennisaccommodaties in Nederland. De schatting van het aantal tennisverenigingen en tennisclubs ligt rond de 2000.

 


Tennisracket


Op Tennisloods.nl kunt u ook terecht voor uw tennisracket. Niet alleen hebben wij veel keus in soorten en merken tennisrackets bij ons bent u altijd voordelig uit. Het voordeel van een tennis webshop is dat wij minder kosten hebben en deze dus ook niet hoeven door te berekenen naar de klant. Steeds meer tennissers besluiten daarom hun tennisracket te bestellen via Tennisloods.nl. Als u vandaag uw bestelling plaatst dan heeft u het morgen al in huis. Hebben wij het tennisracket niet op voorraad dan kunnen wij deze altijd leveren binnen enkele werkdagen.
De meeste wedstrijd tennisrackets zijn onbespannen. U kunt er voor kiezen om uw tennisracket door ons te laten bespannen voordat wij u deze toesturen. Bij aankoop van een onbespannen wedstrijd tennisracket vragen wij voor het bespannen enkel een kleine vergoeding. U kunt hierover contact opnemen met onze klantenservice.
Wij proberen bij tennisrackets altijd zoveel mogelijk informatie te verstrekken met betrekking tot de specificaties, speeleigenschappen, materiaal etc.. Mocht u toch nog vragen hebben over een tennisracket dan kunt u die altijd stellen.
De best verkochte merken tennisrackets zijn o.a.: Wilson tennisrackets, Babolat tennisrackets en Dunlop tennisrackets.

 


Tennistassen


De tennistassen collectie blijft uitbreiden op Tennisloods.nl. De merken gaan graag met de laatste mode mee en komen regelmatig met een aanvulling op hun tennistas collectie of zelfs met een hele nieuwe lijn tennistassen. Tennissers doen over het algemeen langer met hun tennisracket dan met de tennistas. Wat is er nou leuker dan een nieuwe tennistas aan het begin van een nieuw tennis seizoen? Iedereen ziet dat je er weer helemaal top bij loopt met een nieuwe tennistas om de schouder. Dat daar een tennisracket in zit die net een aantal jaartjes ouder is ziet natuurlijk niemand. Totdat de tennistas open gaat en het tennisracket tevoorschijn komt. Mocht u naast uw tennistas ook toe zijn aan een nieuw tennisracket dan kunt u bij ons ook prima terecht. Zowel voor tennistassen als tennisrackets hebben wij de nieuwste modellen van de beste tennis merken in ons assortiment opgenomen. Niet alleen een ruime keus bij Tennisloods.nl maar ook de beste prijs voor uw tennistas.
De best verkochte merken tennistassen zijn o.a.: Yonex tennistassen, Wilson tennistassen en Dunlop tennistassen.

 


Tennisbal


Op de tennisbaan met een kwalitatief goede tennisbal tennissen is natuurlijk must. Waarom zou u een lekker potje tennissen laten afhangen van de kwaliteit van de tennisbal?
Dat tennisballen een belangrijk item zijn op de tennisbaan weet natuurlijk iedereen. Toch zijn er veel tennissers die te lang door spelen met dezelfde tennisbal. Na een bepaalde periode worden de kwalitatief goede eigenschappen van de tennisbal nou eenmaal minder. Zeker bij gasgevulde tennisballen zult u merken dat ze niet een aantal weken in uw tennistas kunnen blijven liggen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Mits u het blik tennisballen heeft geopend uiteraard. Om dit te voorkomen is het natuurlijk een optie om voor een drukloze tennisbal te kiezen. Het nadeel van drukloze tennisbal ten opzichte van de gasgevulde is dat het gevoel en de comfort van de tennisbal wat minder is. De gasgevulde tennisballen staan bekend om hun prettige en comfortabele speeleigenschappen. De tennissers die regelmatig op de tennisbaan staan kiezen dan ook meestal voor de gasgevulde tennisbal. Het is wel belangrijk om dan met enige regelmaat eens een nieuw blik tennisballen open te trekken. Het komt uw spelplezier ten goede.
De best verkochte merken tennisbal zijn o.a.:  Dunlop tennisbal, Wilson tennisbal en Tecnifibre tennisbal.

 


Landelijke daling aantal leden op tennisverenigingen en tennisclubs


De tennisverenigingen en tennisclubs in Nederland hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad als het gaat om het leden aantal verder uitbreiden. Landelijk gezien heeft er een kleine daling plaats gevonden in het aantal tennissers die lid zijn van een tennisvereniging of tennisclub. De oorzaak hiervan kan gezocht worden in verschillende hoeken.

Bijvoorbeeld de opmars van het hardlopen in groepsverband, toename leden aantal binnen fitness centra’s, het internet  en niet in de laatste plaats omdat er al jaren weinig is gepresteerd door Nederlandse tennissers op internationale tennistoernooien. De tijden dat een Nederlander in de finale van een Grand Slam stond zoals Richard Krajicek op Wimbledon en Martin Verkerk op Roland Garros liggen al weer ver achter ons.

Vooral de jeugd heeft een idool nodig van eigen bodem. In de tijden dat de Nederlandse tennissers meededen met de wereld top was dit duidelijk te merken in het toenemend aantal tennissers in Nederland die lid werden van een tennisvereniging of tennisclub. Dit geldt ook voor alle andere sporten in Nederland naast het tennis.

Niet alleen de tennisverenigingen en tennisclubs zijn verantwoordelijk voor het leden aantal. Ook de plaatselijke tennisleraar speelt daarin een belangrijke rol. Met name de jeugdspelers moeten doormiddel van leuke oefenstof, een enthousiaste en goed opgeleide tennisleraar gestimuleerd worden om te tennissen. Via de KNLTB kunnen tennistrainers de cursus Tennis Kids volgen. Een leuke cursus van enkele dagen waarin tennistrainers handvaten krijgen om de jeugd enthousiast te maken voor tennis met veel variatie in oefen vormen, op gedifferentieerd nivo met verschillende materialen.

Zowel voor de tennistrainer als ook bijvoorbeeld voor de tennisverenigingen is het bijzonder leuk als de tennistrainer deze cursus volgt. Het zal de kennis van de tennistrainer op het gebied van het opleiden van de jeugdige speler een nieuwe impuls geven en de tennisvereniging heeft een tennistrainer die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen van het lesgeven aan jeugdspelers.

 


Tennisverenigingen en tennisclubs per district


In totaal zijn er 16 verschillende districten waar binnen alle tennisverenigingen en tennisclubs van Nederland zich bevinden. Hieronder staan alle districten van Nederland in een handig overzicht. Zodra je erop klikt krijg je een totaal overzicht van plaatsnamen waar zich tennisverenigingen en tennisclubs bevinden in dat district:

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Centraal-Brabant

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Den Haag

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Drenthe

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Friesland

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Gelderland

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Groningen

Tennisverenigingen en tennisclubs in district IJmond

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Leiden

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Limburg

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Noord-Holland Noord

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Oost-Brabant

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Overijssel

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Rotterdam

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Utrecht

Tennisverenigingen en tennisclubs in district West-Brabant

Tennisverenigingen en tennisclubs in district Zeeland

 


Tennisvereniging van de maand


Tennisvereniging ZTC Shot te Zeist is tennisvereniging van de maand. Dit prachtige tennispark organiseert al vele jaren tennistoernooien voor jong en oud waarvoor tennissers vanuit heel Nederland zich inschrijven.
Bij tennisvereniging ZTC Shot gaan ze met hun tijd mee. Met een geheel nieuw clubhuis behoort ZTC Shot tot de mooiste tennisparken van Nederland. De oprichting begon in 1930 en na een jaar bestond de tennisvereniging uit 160 leden waarvan 30 jeugdleden. Met 8 gravelbanen en 2 canada tenn-banen zijn er volop mogelijkheden om een balletje te slaan.
Tennisvereniging ZTC Shot is een aanrader voor de echte tennisliefhebber!

 


Tennisverenigingen - bron KNLTB
Tennisracket
Tennistassen
Tennisballen
Tennisverenigingen - bron KNLTB
Tennisverenigingen - bron KNLTB
District:


Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket