Tennistoernooi


In heel Nederland zijn er tennistoernooien waar u aan mee kunt doen als u lid bent van een tennisvereniging die is aangesloten bij de KNLTB. Niet alleen kunt u de tennistoernooien selecteren op basis van speelsterkte maar ook op leeftijd. Een tennisvereniging bepaald zelf welke doelgroep ze willen bereiken met hun tennistoernooi. Zo zijn er tennistoernooien die zich richten op de jeugd, volwassenen, recreanten, wedstrijdtennis of een open tennistoernooi die geschikt is voor iedereen. Binnen deze tennistoernooien zijn er ook weer allerlei varianten mogelijk. Zo kunnen de leeftijdsgrenzen en speelsterktes waarop je kunt inschrijven verschillen per tennistoernooi.
Het spelen van een tennistoernooi is niet alleen erg leuk maar ook heel leerzaam. Als u een inschrijfformulier voor een tennistoernooi invult kunt u kiezen aan welke categorie u wilt deelnemen. De meeste tennissers zullen zich inschrijven in de categorie die op hun pasje staat vermeld. Bent u inmiddels veel vooruit gegaan, gedurende het seizoen, dan kunt u zich ook inschrijven in een hogere categorie. De kans is dan groot dat u tijdens het tennistoernooi tegen spelers uitkomt die net wat beter zijn dan u. Een leuke uitdaging!
Meer informatie over een tennistoernooi kunt u vinden op Tennisloods.nl. Selecteer het district waar u een tennistoernooi wilt spelen en daarna de maand waarin u wilt deelnemen aan een tennistoernooi. Mocht u vragen hebben over een tennistoernooi dan kunt u een email sturen naar de wedstrijdleiding. Ook deze informatie vindt u op Tennisloods.nl.

 


Cadeaubonnen

 

Tijdens de prijs uitreiking van tennistoernooien worden er regelmatig cadeaubonnen uitgedeeld. De wedstrijdleiding van het tennistoernooi heeft hier uiteraard een goede reden voor. Niet alleen om de sponsor van de tennisvereniging of het tennistoernooi extra te promoten maar vooral omdat het interessanter is voor het toernooi budget. De cadeaubonnen kunnen vaak met enige korting worden ingekocht. Op die manier krijgt de tennisser een leuk presentje voor zijn of haar prestaties, de wedstrijdleiding heeft meer ruimte in haar budget en de sponsor heeft weer een stukje naamsbekendheid in combinatie met verkoop. Voor alle partijen is er dus een win situatie wanneer men kiest voor cadeaubonnen als prijs.
Ook op Tennisloods.nl werken wij regelmatig met cadeaubonnen. Zowel particulieren, tennisverenigingen als ook bedrijven kunnen ervoor kiezen op cadeaubonnen aan te schaffen. Heeft u een evenement en wilt u in grote aantallen cadeaubonnen afnemen?  Dan kunnen wij u een leuke korting aanbieden. De hoogte van de korting is afhankelijk van het aantal cadeaubonnen dat u nodig heeft. U kunt hier voor eenvoudig een offerte aanvragen door te mailen naar cadeaubon @tennisloods.nl.
De best verkochte cadeaubonnen zijn: € 10,- cadeaubonnen € 25,- cadeaubonnen en € 50,- cadeaubonnen.

 


Tennisballen

 

Een belangrijk item tijdens tennistoernooien is altijd de tennisballen. Als je meedoet aan een tennistoernooi betaal je inschrijfgeld. Dat je dan mag verwachten met behoorlijke tennisballen te spelen is niet meer dan normaal. Toch laat dit regelmatig te wensen over. Niet alleen is het merk of type tennisbal kwalitatief niet om over naar huis te schrijven ook gaat de kwaliteit van sommige tennisballen erg snel achteruit. Als je pech hebt zijn er ook al drie partijen mee getennist wanneer jij er mee mag spelen. Alle goede eigenschappen die de tennisbal bezat toen het blik werd open getrokken zijn inmiddels uit de tennisbal geslagen.
Aangezien iemand uit de tennisvereniging de tennisballen voor competities en toernooien vaak gelijktijdig in het jaar inkoopt is het belangrijk dat diegene zich goed oriënteert. Niet alleen kijken naar de prijs maar vooral ook naar de kwaliteit. Liever een tennisbal die wat langer mee gaat dan eentje die goedkoper is in aanschaf maar een kortere levensduur heeft. Uiteindelijk blijkt goedkoop dan toch duurkoop te zijn. Wij kunnen u hier uiteraard goed in adviseren.

Op Tennisloods.nl hebben wij een ruim assortiment tennisballen. Alle tennisballen die wij aanbieden zijn van zeer goede kwaliteit. Als wij niet overtuigt zijn van de kwaliteit dan zullen wij deze niet aanbieden op Tennisloods.nl. Mocht u interesse hebben in een grote afname dan kunt u een email sturen naar tennisballen @tennisloods.nl. Wij zullen er voor zorgen dat u altijd de scherpste prijs betaald.
De best verkochte merken tennisballen zijn o.a.: Dunlop tennisballen, Wilson tennisballen en Tecnifibre tennisballen.

 


Tennisschoenen

 

Goede tennisschoenen zijn heel belangrijk bij het voorkomen van vervelende blessures. Toch zijn er veel tennissers die jaren achter elkaar doorlopen op dezelfde tennisschoenen. Zolang de buitenkant er nog toonbaar uit ziet blijven ze er op door lopen. Dat dit geen juist meetpunt is weten de mensen achteraf zodra er lichamelijke klachten ontstaan. Veel klachten aan enkels, knieën en bijvoorbeeld onderrug zijn het gevolg van het dragen van slechte tennisschoenen.
Bij tennis hebben wij te maken met veel draai bewegingen en korte snelle acties. Als de tennisschoen dan niet goed dempt of de stabiliteit is niet meer zo goed als vroeger dan werkt dit door in het lichaam. Zolang je fit bent kan het lichaam veel incasseren maar naarmate je ouder wordt of de conditie neemt af zullen er eerder klachten ontstaan. Zorg dus goed voor uw lichaam en koop dus regelmatig nieuwe tennisschoenen.
Op de tennisbaan hebben we regelmatig te maken met wisselende ondergronden. Gravel, kunstgras en tapijt zijn de meest voorkomende baansoorten in Nederland. Voor elke ondergrond is er een specifieke tennisschoen die geschikt is. Niet alleen om te voorkomen dat de tennisbaan schade oploopt van verkeerd schoeisel maar ook voor uw eigen best wil. Het profiel van een gravelschoen is anders dan die van een tapijtschoen.

Tennisschoenen die voor gravelbanen geschikt zijn hebben vaak een wat grover profiel  zodat men meer grip heeft. Als je deze schoen op tapijt zal gebruiken dan slijt niet alleen de baan veel sneller maar ook uw enkels. Deze tennisschoen in combinatie met tapijt zorgt ervoor dat u snel vast staat. Met tennis moet je veel draaien op de schoen en als die niet meewerkt is de kans groter dat u uw enkel verzwikt of nog erger.

Op tapijt gebruikt men tennisschoenen met een gladde zool. Zou je deze op kunstgras gebruiken dan heb je het gevoel dat je op een ijsbaan loopt. Veel te weinig grip. Dit is de reden waarom je op kunstgras tennisschoenen draagt met kleine bobbeltjes aan de onderkant. Aangezien de meeste kunstgras banen van zand zijn voorzien geven die bobbeltjes aan de onderkant van de tennisschoen wat extra grip.
De best verkochte merken tennisschoenen zijn o.a.: Yonex tennisschoenen, Wilson tennisschoenen, K-swiss tennisschoenen.

 


Tennistoernooien per district


In totaal zijn er 17 verschillende districten waar binnen alle tennistoernooien van Nederland worden gehouden. Hieronder staan alle districten van Nederland in een handig overzicht. Zodra je erop klikt krijg je een totaal overzicht van maanden waarin tennistoernooien plaats vinden in dat district:

Tennistoernooien in district Centraal-Brabant

Tennistoernooien in district Den Haag

Tennistoernooien in district Drenthe

Tennistoernooien in district Friesland

Tennistoernooien in district Gelderland

Tennistoernooien in district Groningen

Tennistoernooien in district Haarlem

Tennistoernooien in district IJmond

Tennistoernooien in district Leiden

Tennistoernooien in district Limburg

Tennistoernooien in district Noord-Holland Noord

Tennistoernooien in district Oost-Brabant

Tennistoernooien in district Overijssel

Tennistoernooien in district Rotterdam

Tennistoernooien in district Utrecht

Tennistoernooien in district West-Brabant

Tennistoernooien in district Zeeland


Toernooi
Cadeaubonnen
Tennisballen
Tennisschoenen
District:


Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket