Stichting Edese Tennisschool, Ede, Gelderland


Stichting Edese Tennisschool
Hans Jorna
Heuvelsepad 68
6711 JR Ede

tel : 0318-651892
fax : 0318-300866
mobiel:06-50827921
e-mail: hansjorna@hotmail.com

 


Stichting Edese Tennisschool

De Edese Tennisschool is in 1985 opgericht door Hans Jorna en Jack Engelaar en kwam in de plaats van de toen gestopte Regio Tennistraining.
In 1989, na problemen met het huren van gemeentelijke sportaccommodaties, werd de tennisschool ondergebracht in een stichting en kreeg toen de naam Stichting Edese Tennisschool(SETS).

Vanaf het begin werd vooral les gegeven in tennishal Tesqua, maar toen haar parktrainer het alleenrecht opeiste, moest Stichting Edese Tennisschool gedurende twee jaar uitwijken naar Renkum, Veenendaal en de diverse gemeentelijke sportzalen.

Desalniettemin groeide Stichting Edese Tennisschool door, keerde terug op Tesqua waar het met 7 tennisleraren en 600 leerlingen tot één van de grootste en sterkste tennisscholen van Nederland uitgroeide.

In 1996 startte Tesqua met zijn eigen tennisschool, waardoor Stichting Edese Tennisschool zich meer kon toeleggen op het prestatieve en jeugdselectie-tennis en het opzetten van diverse indoorcompetities.

Vanaf 2003 kon Stichting Edese Tennisschool niet meer in tennishal Tesqua terecht. Drie jaar was er naast de buiten banen op ETC gelegenheid om in de blaashal op Papendal te trainen.

Vanaf 2005 werd er ook lesgegeven op de nieuwe tennisclub De Bosrand in Ede en in 2007 kwam ook tennisclub Teskwik daarbij. Daardoor kan een steeds betere samenwerking van de tennisclubs in Ede plaats gaan vinden. Een voorbeeld hiervan is o.a. het SETS-programma “van Schooltennis naar Introductietennis (op de 3 Edese tennisparken) naar Tenniskids” of te wel kennismaken met tennis op school en op de tennisparken en daarna verder enthousiasmeren m.b.v. het nieuwe programma Tenniskids. Dat leverde jaarlijks ruim 100 nieuwe leden op.

Vanaf september 2009 verzorgt Stichting Edese Tennisschool de KNLTB instroomtraining voor de jongste jeugd uit de regio. In 2010 verzorgt Stichting Edese Tennisschool daarnaast de tennistraining op tennisclub de Bosrand.

 


Stichting Edese Tennisschool
District:
Plaats:
School:


Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket