Tennisleraren werken bij een tennisschool


Steeds meer tennisleraren zien de voordelen van werken bij of het opstarten van een tennisschool. Steeds minder tennisverenigingen willen dat de tennisleraar in loondienst van de club werkt. De tennisleraren die werken bij deze clubs kunnen vaak niet anders dan zelfstandig worden of zich aansluiten bij één van de vele tennisscholen.
Tennisleraren die werken bij een tennisschool zijn vaak beter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in tennisland en volgen regelmatig cursussen ten behoeve van hun eigen ontwikkeling als tennisleraar. Werken in een team van tennisleraren werkt stimulerend.
De oudere generatie tennisleraren werkte in een tijd zonder internet en mobiele telefoon. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen was dan ook een stuk lastiger. De kennis was veel beperkter dan de hedendaagse tennisleraar. Dit hoeft uiteraard niet te betekenen dat alle tennisleraren tegenwoordig beter lesgeven.

Tennisleraren die opzoek zijn naar een leuke tennisschool zijn op Tennisloods.nl aan het juiste adres. Ons unieke tennisschool overzicht geeft een goed beeld van de vele mogelijkheden en locaties waar je als tennisleraar aan de slag zou kunnen. Wij vermelden alleen maar de beste scholen en horen het graag indien je klachten hebt over een bepaalde school of locatie. Ben je tennistrainer en wil je meer informatie opvragen? Dat kan uiteraard. Neem dan contact met ons op.


Tennisrackets

 

Als tennisleraar ben je bijna altijd het eerste aanspreekpunt voor een leerling als het gaat om het kiezen van geschikte tennisrackets. De tennisleraar heeft meestal vele jaren tennis ervaring en weet het verschil tussen een goed en geschikt tennisracket.
Niet alle tennisrackets zijn geschikt voor iedere tennisser. Neem als voorbeeld een jeugdspeler van 8 jaar oud. Het tennisracket waar Rafael Nadal mee speelt is een heel goed tennisracket, maar niet geschikt voor iemand van 8 jaar. De tennisleraar heeft normaal gesproken minimaal een basis kennis van de tennisrackets die op dat moment op de markt zijn. Met dat in zijn achterhoofd en wetende welke leerling opzoek is naar een nieuw geschikt tennisracket kan hij of zij goed advies geven.
 Op Tennisloods.nl hebben wij bij specificaties ook vermeld voor welk type tennisser dat tennisracket geschikt is. Op die manier proberen wij ervoor te zorgen dat iedereen die op zoek is naar een geschikt tennisracket ook daadwerkelijk een geschikt tennisracket koopt. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met Tennisloods.nl.
Voor tennisleraren die regelmatig spelers adviseren omtrent het aanschaffen van een nieuw tennisracket heeft Tennisloods.nl goed nieuws. De tennisleraar koopt de tennisrackets onder zijn eigen account in en ontvangt daardoor extra korting. Hoe meer je verkoopt des te hoger de korting. Door het hele land hebben wij al dergelijke samenwerkingsverbanden met tennisleraren. Op deze manier is niet alleen de leerling voordelig uit bij het aanschaffen van een tennisracket maar de tennisleraar krijgt ook nog een leuk zak centje voor zijn advies.  Voor meer informatie kunt u ons mailen op tennisleraar @tennisloods.nl.
De best verkochte merken tennisrackets zijn o.a.: Head tennisrackets, Tecnifibre tennisrackets en Yonex tennisrackets.

 


Tennisballen

 

Als tennisleraar werk je graag met goede tennisballen. Hoe vervelend is het als de tennisballen in het mandje kaal en versleten zijn en je de leerlingen ervan moet proberen te overtuigen dat er nog best wel mee getennist kan worden. De ene vereniging heeft meer budget voor tennisballen dan de andere. Verstandig tennisballen inkopen is dan van groot belang.
Bij Tennisloods.nl bent u zeker van kwalitatief zeer goede tennisballen tegen de beste prijs. Het voordeel is dat u als tennisleraar vaker met nieuwe tennisballen de baan op kunt gaan zonder dat het verenigingsbudget omhoog moet. De tennisballen die te koop zijn op Tennisloods.nl zijn niet alleen zeer voordelig maar ook duurzaam. Wilt u meer gevoel en comfort? Daarnaast een super prijs kwaliteit verhouding dan is een tennisbal zoals de Wilson Us Open een echte aanrader. Toch liever een drukloze tennisbal dan kiest u wellicht voor de Dunlop Trainer. Alle tennisballen zijn verkrijgbaar in dozen. Bent u toe aan een nieuw tennismandje voor uw tennisballen? Ook daarmee zijn wij u graag van dienst. Kijk bij de afdeling tennisballenmand en u vindt hier een ruim assortiment.
De best verkochte merken tennisballen zijn o.a.: Slazenger tennisballen, Tecnifibre tennisballen en Wilson tennisballen.

 


Voedingssupplementen

 

Voedingssupplementen zijn voor veel mensen een vaste aanvulling op hun dagelijkse maaltijden. Waar de één nog een beetje sceptisch is de ander vol overtuigt van de voordelen van het gebruik maken van voedingssupplementen naast de gewone maaltijden.
Zeker voor mensen die regelmatig sporten is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam alle voedingstoffen binnen krijgt die gewenst zijn.  Tijdens het sporten krijgen spieren te maken met de nodige weerstand. Als die weerstand dermate zwaar is voor het lichaam dat het vermoeid raakt dan moeten de spieren weer herstellen en opgebouwd worden. Dit kan met de dagelijkse voeding maar vaak is dit alleen niet voldoende om optimaal en snel te herstellen. Voedingssupplementen zijn dan een uitkomst. Eiwitten zoals M Double You  Protein 85 en Total Recovery drink zorgen voor een snel en belangrijk herstel van uw spieren.
Niet alleen bij het opbouwen en herstellen van spieren zijn voedingssupplementen een aanrader als toevoeging op de dagelijkse maaltijden maar ook ter voorbereiding op en tijdens  een inspanning.  Als de spieren vol energie zitten met behulp van voedingsupplementen dan zijn de prestaties van uw lichaam tijdens de inspanning optimaal. De beste manier om overtuigt te raken van het belang van voedingssupplementen  is om het te proberen. Voor advies kunt u altijd mailen naar voedingssupplementen @tennisloods.nl.
De best verkochte merken voedingssupplementen zijn o.a.: M Double You voedingssupplementen, BBEX voedingssupplementen en TLS energiedrank.

 


Tennisleraar of tennistrainer met licentie


Op de tennisverenigingen die zijn aangesloten bij de KNLTB is het verplicht om een tennisleraar of tennistrainer te hebben die in het bezit is van een geldige door de KNLTB verstrekte tennisleraren licentie. Is dit niet het geval dan kan het voor de tennisvereniging een aantal consequenties hebben. De tennisvereniging heeft er dus belang bij dat de tennisleraar of tennistrainer in het bezit is van een licentie en dat de licentie van de tennisleraar geldig is. Het is de verantwoordelijkheid van de tennisvereniging om dit te controleren. Deze licentie is heel makkelijk aan te vragen via de KNLTB.
Tennisleraren of tennistrainers die in het bezit zijn van een licentie die geldig is ontvangen automatisch een uitnodiging voor KNLTB applicatiecursussen en daarnaast krijgen ze ook het gratis KNLTB blad Centre Court. De applicatiecursussen van de KNLTB zijn bedoelt om de tennisleraren up to date te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van tennis. Deze cursussen worden door veel tennisleraren gezien als zeer nuttig en de deelname is daarom ook zeer groot. Iedere tennisleraar die zichzelf wilt blijven ontwikkelen zou hier eigenlijk aan deel moeten nemen. Als tennisvereniging is het goed om uw tennisleraar hierin te stimuleren.
In het gratis KNLTB blad Centre Court staan zeer veel interessante verhalen, nieuwtjes en ook interviews met o.a. top coaches over hun ervaringen en favoriete oefeningen. Ook al is de gemiddelde tennisleraar of tennistrainer iemand die liever de handen uit de mouwen steekt, dan een magazine te gaan lezen, is het toch echt een aanrader om even voor te gaan zitten.

In Nederland zijn circa 1.000.000 mensen die met enige regelmaat op de tennisbaan staan. Ruim 700.000 mensen zijn lid van een tennisvereniging die is aangesloten bij de KNLTB. Voor de leden heeft dit extra voordelen waaronder het kunnen deelnemen aan regionale of landelijke tennistoernooien en competities.

 


Tennisleraar
Tennisrackets
Tennisballen
Voedingssupplementen


Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket