Tennis


Het nieuwe tennis seizoen is al weer in zicht. Tennis verenigingen in heel Nederland zullen weer strijden om een mooi plekje binnen de poule te bemachtigen. Het teamverband staat centraal maar als het gaat om promotie en degradatie tennis wedstrijden dan worden er nog weleens keuzes gemaakt waar niet iedereen even vrolijk van wordt. Meedoen is belangrijker dan winnen wordt vaak gezegd maar als het er echt om gaat dan kiezen mensen vaak toch voor het winnen. Uiteraard volkomen begrijpelijk. Meedoen aan een tennis competitie om te verliezen is niet makkelijk te onderbouwen.

De KNLTB tennis competitie is de grootste competitie ter wereld. Er wordt op zoveel verschillende niveaus, dagen en in verschillende team samenstellingen getennist dat het de afgelopen jaren is uitgegroeid naar een uniek tennis evenement wereldwijd. Ook de komende jaren zal dit tennis evenement doorgroeien.

Tot enkele jaren geleden waren vooral de gemengd senioren teams ongekend populair onder de competitie spelers. Er is echter een verschuiving gaande naar de dames en met name de heren tennis competitie. Vooral voor de zondag gemengd teams zijn de dagen bijzonder lang op de tennisbaan; Acht tennis partijen afwerken op één dag, één of met geluk twee tennisbanen tot je beschikking. Dit is voor veel tennissers een reden om bijvoorbeeld in een heren team te gaan tennissen. In een heren of dames tennis team speel  je namelijk zes tennis wedstrijden op een dag in plaats van acht. Nog een voordeel is dat de heren teams op zondag vaak net wat later beginnen met hun eerste wedstrijden. Zeker voor de jeugdige tennis spelers een niet al te onbelangrijke reden voor een overstap. Neemt u nog geen deel aan de tennis competitie van Nederland? Informeer bij uw tennis vereniging naar de mogelijkheden.

Na de competitie zullen er ook weer veel tennis toernooien zijn door heel Nederland. Het leuke van een tennistoernooi spelen is dat iedereen speelt op zijn eigen nivo. Of u nou begin twintig bent of eind zestig, een beginner of al ver gevorderd er zijn talrijke tennis toernooien waar u leuke wedstrijden kunt spelen tegen gelijkwaardige tennis spelers. Een overzicht van de leukste tennistoernooien vindt u op www.toernooiklapper.nl.

 


Beginnende tennisser

Voor de beginnende tennisser die voor het eerst een balletje slaat op de plaatselijke tennisvereniging gaat er een nieuwe wereld open. In eerste instantie zal de beginnende tennisser zijn of haar draai moeten zien te vinden binnen de vereniging. De sfeer op een tennisvereniging is heel erg belangrijk. Wanneer een nieuw lid zich welkom voelt zal deze vaker te zien zijn op de tennisbaan en meer plezier ervaren in het tennisspel en de sfeer daar omheen.

Ook op de tennisbaan zal alles even wennen zijn. De beginnende tennisser zal in het begin moeite hebben met het inschatten van de balbaan en erg moeten wennen aan de manier waarop een tennisbal stuitert. De manier waarop een tennisbal stuitert heeft niet alleen te maken met de ondergrond maar ook zeer zeker met de kwaliteit van de tennisbal.

Het tennissen goed onder de knie krijgen is ook een vak apart. Veel beginnende tennissers nemen tennisles om de technieken en eventueel de tactieken onder de knie te krijgen. Dit is zeker een aanrader. Door de juiste techniek voorkomt u blessures en op de langere termijn zult u veel makkelijker de tennisbal kunnen sturen naar de plek waar u de tennisbal wilt hebben op de tennisbaan.
Buiten de techniek en tactiek is het materiaal ook van groot belang. Als beginnende tennisser heeft u het volgende nodig:

Tennisschoenen
. Niet alleen omdat dit schade aan de tennisbaan voorkomt maar ook zeer zeker beter voor de enkels en gewrichten.  Op de tennisbaan is het toch vaak wenden en keren. Hardloopschoenen zijn gemaakt om recht uit te rennen.
Tenniskleding
. Elke tennisvereniging heeft vaak eigen voorschriften met betrekking tot tenniskleding. Informeer daarom goed bij de vereniging waar u gaat tennissen
Tennisracket. Er zit wel degelijk verschil tussen de tennisrackets van tien jaar geleden en het tennisracket van nu. Als u wekelijks op de tennisbaan te vinden bent is het zeker verstandig om een goed tennisracket aan te schaffen die bij u past en nog vele tennisjaren mee gaat. In verhouding een kleine investering die u veel tennisplezier gaat opleveren.
Tennistas
. Als u naar de tennisbaan gaat is het altijd handig om een handdoekje, flesje drinken en uiteraard uw tennisracket mee te nemen. Wanneer u in de winter binnen staat te tennissen is een paar extra schone binnenschoenen ook handig. Dit alles is makkelijk mee te nemen in een tennistas. De grote is afhankelijk van uw wensen.
Tennisbal
. Een goed stel tennisballen is onmisbaar. Elke tennissessie een stel nieuwe tennisballen is niet nodig maar tennissen met kale of zachte tennisballen gaat ten koste van het spelplezier. Houd de kwaliteit van de tennisbal dus goed in de gaten en schaf een stel nieuwe aan als de kwaliteit duidelijk achteruit gaat.

 


Top tennissers

Dat topsport veel geld in het laatje brengt is inmiddels bekend. Ook top tennissers zoals o.a. Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic. Continu meedraaien in de top van de tenniswereld lijkt makkelijk maar het tegendeel is waar. Aan de top komen is één maar aan de top blijven is veel lastiger. Week in week uit het uiterste vragen van je lichaam, degelijke resultaten neerzetten, blessure vrij blijven en altijd een gretige tegenstander aan de overkant die de underdog is en eigenlijk niets te verliezen heeft. Voor een handje vol tennissers is deze fysieke en mentale druk jaar in jaar uit vol te houden. Dat Roger Federer al zo lang zijn stempel drukt op het tennis is uitzonderlijk en een ongekende prestatie.

De beste 150 tennissers van de wereld kunnen goed rond komen van hun verdiensten bij de wekelijkse toernooien. Buiten dat zijn het vooral de sponsoren en competities in verschillende landen die het mogelijk maken voor spelers om zich volledig op hun tenniscarrière te storten.
Er is een handje vol Nederlandse tennissers die volop internationaal bezig zijn om de nodige punten bij elkaar te sprokkelen voor de wereldranglijst. Thiemo de Bakker, Robin Haase en Igor Sijsling zijn de bekendere namen, daarbuiten zijn een aantal spelers bezig met een opmars. Het is te hopen dat deze stijgende lijn zich voort zet en we binnenkort meer Nederlandse tennissers in de top 150 van de wereld hebben staan.

 


Tennis
Tennis vacature


Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket