Andy Roddick biografie


Naam:                             Andy Roddick
Geboren:                       30-08-1982
Geboorteplaats:           Omaha, Nebraska, USA  
Woonplaats:                 Austin, Texas, USA  
Lengte:                          188 cm
Gewicht:                         88 kg
Speelt:                            rechtshandig
Prof sinds:                     2000
Huidige Coach:             Larry Stefanki
Website:                        www.andyroddick.com

 


Andy Roddick geschiedenis

Volledige naam van Andy is Andrew Stephen Roddick. Bijnaam is A-Rod. Vader Jerry is een investeerder en moeder Blanche is directeur van de Andy Roddick Foundation die sinds 2001 al meer dan 9 miljoen dollar heeft opgebracht voor 10 goede doelen. De Foundation wordt gesteund door Elton John, Lionel Richie, Cindy Crawford en Donna Summer en andere bekende mensen. Ook is er een Andy Roddick Youth tennis program in San Antonio, Texas, waar ze 150 kinderen ondersteunen die zonder hulp weinig kansen hebben op een scholarship voor een universiteit. In 2004 won dit initiatief de ATP Arthur Ashe Humanitarian Award.

De broer van Andy Roddick, John, heeft meerdere jaren voor een universiteit in Georgia gespeeld en heeft nu een eigen tennis academy in San Antonio. Oudste broer Lawrence is chiropractor. Op de high school speelde Andy samen met Mardy fish in een basketbal team. Met Mardy trainde hij maar woonde er ook mee samen in 1999. Sinds november 2003 woont Andy weer in Austin, Texas. Hobby’s zijn muziek luisteren en films kijken.

In 2006 werd Andy Roddick geselecteerd door People Magazine voor Sexiest Man Alive. Op 17 april 2009 is hij in Texas getrouwd met badpakken model Brooklyn Decker. Op reis wordt Andy begeleid door ATP trainer Doug Spreen en sinds december 2008 gecoached door Larry Stefanki.


Andy Roddick


Items: 0 Totaalprijs: € 0.00 Basket